FATİH Projesi Ülke Kaynaklarına İhanettir

FATİH Projesi'yle ülkemizin kaynakları yabancı holdingler ve onların yerli taşeronları ile bunların siyasi ayakları tarafından fethedilmektedir!

Kısaca FATİH Projesi olarak adlandırılan Eğitimde Fırsatları Artırma, Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi'nin toplam maliyeti 15 milyar TL'yi bulmaktadır.

Bu projede kullanılan akıllı tahtalar, tablet bilgisayarlar, çok işlevli yazıcılar ve diğer donanımlar ile bütün bunların yazılımları ise çok büyük oranda yabancı kaynaklı. Başka deyişle 15 milyar TL ülkemizin hazinesinden çıkarak büyük oranda yabancıların ve içerdeki hükümet yanlısı aracı şirketlerin kasalarına akıyor.

Yazıcı toneri gibi sarf malzemeleri ise yalnızca yandaş bir firma tarafından muadili tonerlere göre yaklaşık üç katı fiyatla okullara temin ediliyor.

Proje kapsamındaki teknolojik ekipmanlar, ekonomik kullanım ömrünü tamamladıktan sonra ülkemizde geri dönüşüm olanakları da olmadığından teknoloji çöpü olarak hurda metal vasfına bürünüyor.

FATİH Projesi'nde harcanan ve harcanmaya devam edilen paralarla %100 Türk malı bilgisayar, akıllı tahta, tablet, yazıcı üreten fabrikalar ile eskimiş ürünleri geri dönüştürecek tesisler kurmak ve yerli yazılımlar geliştirmek mümkün.

Atasen olarak eğitimde teknolojinin, öğretmen denetiminde, dersin içeriğine göre ölçüsünde kullanılmasını destekliyoruz. Ancak bunun yolu ülkemizin kaynaklarını yabancı donanım ve yazılım şirketlerine peşkeş çekmek değildir.

Bu haliyle FATİH Projesi derhal durdurulmalıdır. Bu projeye aktarılan paralarla yerli üretim mekanizması kurulduktan sonra okullarımıza teknoloji aktarımı çok daha ucuz, geri dönüşümlü ve güvenli biçimde sağlanmalıdır