Vatan ve Namus Çağrısı

Türk ve Türkiye adlarının varlığı, Cumhuriyetimizin temel nitelikleri ile bu nitelikleri de oluşturan Atatürk ilke ve devrimleri, milli birliğimizin temeli Türkçemizin tek resmi dil oluşu, Kurtuluş Savaşı’mızın beyni Ankara’nın başkentliği ve son vatanımızın toprak bütünlüğü ağır tehdit altındadır.

Kayıtsız şartsız milletin olması gereken egemenlik, tek bir şahsın eline verilmek istenmektedir. Kutsal din duyguları büyük ölçüde siyaset aracı haline getirilmiş, millet fakr ü zaruret içinde harap ve bitap düşürülerek sadakaya muhtaç edilmiş, yargıya duyulan güven azalmış, basın özgürlüğü ise çok büyük yara almıştır.

İşbu nedenlerle, temsil ettiğimiz kitleye yönelik tarihi sorumluluğumuzu da göz önünde bulundurarak Ata Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası olarak bu basın açıklamasıyla birlikte imza kampanyasını başlatıyoruz.

Buna göre:
1)“Milli Anayasa Forumları” ile başlayan, 300’e yakın aydının imzaladığı “Türk Milletine Çağrı Bildirisi”, 39 Baro’nun imzasını taşıyan “Baro Başkanları Basın Açıklaması”, “500 Aydın Bildirisi” başta olmak üzere diğer pek çok bildiriyle de genişleyen milli duruş, son derece önemlidir ve tarafımızdan da desteklenmektedir.

2)Bütün milli kurum, kuruluş ve teşkilatlar, sözlerini mutlaka söylemeli ve seslerini duyurmalıdır. Mevcut ortamda susmak, gidişatı onaylamak anlamı taşır.

3)Milletin birliğini, vatanın bütünlüğünü yine milletin azmi ve kararlılığı kurtaracaktır. Millet, egemenliğine topyekûn sahip çıkmalı, dolayısıyla milletin her bir ferdi de harekete geçmeli, çevresini harekete geçirmelidir. Kimin öncülüğünde olursa olsun bütün milli miting, yürüyüş ve etkinliklere Türk bayraklarıyla geniş katılım sağlanmalıdır.

4)“Akil İnsanlar” denilen hazmettirme komitesine karşı gereken demokratik tavırlar, yurt genelinde ve yasal sınırlar çerçevesinde mutlaka gösterilmelidir. Aydın sanatçılar da mutlaka tavırlarını ortaya koyarak gündem oluşturmalıdırlar. Aydın sorumluluğu bunu gerektirir. Hukuk Fakülteleri’nin dekanlarının sessizliği de tarihe not olarak düşmektedir.

5)Siyasi aktörler, olası bir kaosa meydan vermeden Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumak için çözüm üretmekle yükümlüdürler. Her seçmen kendi partisinin her kademesindeki yöneticilere bu çağrıyı yapmalıdır.

6)Hayatta olan eski Cumhurbaşkanları sayın Süleyman Demirel ile sayın Ahmet Necdet Sezer, basın açıklaması yaparak kötü gidişata karşı tavırlarını ortaya koymalıdır.

Atasen'den Vatan ve Namus Çağrısı adlı imza kampanyasına katılmak için tıklayınız.