Öğretmenlik Meslek Kanunu Mutlaka Çıkarılmalıdır

Eğitimin uygulayıcıları olan öğretmenlerin maddi-manevi sorunlarını çözmeden dünyanın en iyi eğitim sisteminin bile başarılı olması mümkün değildir.

Öğretmenlik mesleği anayasal ve yasal düzlemde hak ettiği noktada değildir. Öğretmenliğin bir meslek kanunu bile yoktur.

Milli eğitim politikaları yönetmeliklerle belirlendiğinden sürekli değişmekte, Türk milli eğitimi devlet politikası haline gelememektedir.

Her önüne gelen öğretmen unvanını kullanmakta, her önüne gelen öğretmenlik yapabilmektedir.

Yasal boyutta bir meslek kanunu bile olmayan öğretmenlik uzmanlık gerektiren bir meslek olarak değil herhangi birinin yapabileceği bir iş olarak görülmektedir.

En önemli sorunlardan biri olan bu konu üzerinde "kalabalık sendikaların" tek bir önerisi ve çalışması ise bulunmamaktadır.

Atasen olarak bizim en çok önem verdiğimiz konulardan biri mesleğimizin anayasal ve yasal düzlemde tanınması ve kapsamlı bir öğretmenlik meslek kanununun çıkarılmasıdır. Bu konuyu bizden başka dillendiren bir eğitim sendikası da yoktur. Yönetmelik maddesi iptalleriyle uğraşılmaktadır. Kuşkusuz bu da bir mücadeledir ve değerlidir. Ancak kök belliyken yapraklarla uğraşılmaktadır.