Eğitim Sendikaları Bazı Konularda Birlikte Hareket Edebilmelidir

Dünyanın her yerinde sendikaların 4 temel amacı vardır:

1) Politik amaçları
(Günlük siyasi polemiklere girmeden ülkenin temel meselelerine dair görüş beyan etmek)

2) Ekonomik Amaçlan
(Çalışanların mali ve özlük haklarını iyileştirmek için çalışmak)

3) Mevzuat Amaçları
(Savunduğu kesimin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve ilgili yasal mevzuatın geliştirilmesi için çalışmak)

4) Demokratik Amaçları
(Bireyin karar alma sürecine katılımını sağlayarak demokrasi kültürünü geliştirmek ve üyeleri arasında dayanışma sağlamak)

Eğitim sendikaları bazı konularda birlikte hareket edebilmelidir. Eğitim çalışanlarının özellikle özlük haklarının iyileştirilmesinde birlikte hareket etmek son derece önemlidir.

Politik amaçlar konusunda ayrışmalar hatta zıt düşmeler de söz konusu olabilir. Ancak ortak konularda bir araya gelebilme olgunluğunu göstermek mevcut sendika yöneticilerinin omuzlarındaki bir sorumluluktur.

Atasen olarak bizler, Türk sendikacılığının bu olgunluğa erişebilmesi için çaba göstermeyi ve eğitim camiasını bu konuda bilinçlendirmeyi de bir görev sayıyoruz. Politik amaçlar konusunda birbirimize çok ters düşsek de aynı ülkenin eğitimcileri olarak aynı kaderi paylaştığımız gerçeğinden hareketle asgari müştereklerde ve hepimizi ilgilendiren konularda bir araya gelerek ortak ses çıkarabilmek gerektiğini söylüyoruz. Politik amaçlar doğrultusunda zaten aramızda mücadele verilmektedir ve verilecektir.

Atasen olarak bizler, diğer eğitim sendikalarının yöneticilerine de bu çerçevede bir kez daha çağrı yapıyoruz. Diğer sendikaların üyelerine de kendi yöneticilerine bu yönde çağrı yapmalarını öneriyoruz.

Eğitim çalışanlarının haklarını gerçekten de korumaya niyeti olan kurumların bu çağrıya yanıt vermeleri ve bu çerçevede davranmaları gerekir, diye düşünüyoruz.

Ya sizce?